Monet olivat odottaneet jo pitkään, että Apple julkaisisi oman striimauspalvelunsa, kun Apple Music julkaistiin 30. kesäkuuta 2015. Apple on pitkään ollut johtaja musiikkimarkkinoilla puhuttaessa yksittäisten kappaleiden ja albumeiden myynnistä iTunesissa. Tilauspohjaisella musiikkipalvelullaan Apple Musicilla se on ottanut seuraavan askeleen.

Olemmet tarkastelleet Apple Musicia lähemmin, siis esimerkiksi sitä, millaista musiikkia siellä tarjotaan, ja mitä sellaisia lisäominaisuuksia Applella on tarjottavana, joita muilla striimauspalveluilla ei ole.

Apple Music ilmaiseksi 3 kuukaudeksi

Ensimmäisenä haluamme huomauttaa sinua siitä, että voit kokeilla Apple Musicia täysin ilmaiseksi. Toisin kuin Spotify, joka antaa asiakkailleen yhden kuukauden ilmaiseksi, Apple Music tarjoaa käyttäjilleen kokonaiset kolme ilmaista kuukautta.

Kokeilujakso Apple Musicissa on 100% ilmainen. Et sitoudu mihinkään kirjautuessasi musiikkipalveluun, ja voit keskeyttää tilauksesi milloin tahansa haluat. Kun kolmen kuukauden kokeilujakso päättyy, tilaus jatkuu automaattisesti normaalilla 9,99 euron (4,99, jos olet opiskelija) tilaushinnalla.

Kokeile Apple Musicia ilmaiseksi 3 kuukautta

Opiskelija-alennus Apple Musicissa

Jos olet opiskelija, saat myös erikoisedun Apple Musicin asiakkaana. Opiskelijana saat Apple Musicin puoleen hintaan + ensimmäiset kaksi kuukautta ovat ilmaisia. Tämä on jotain, mitä muut musiikkipalvelut eivät tarjoa asiakkailleen

Musiikkipalvelu

Tedät jo hieman siitä, kuinka aloitat Apple Musicin käyttämisen. Nyt näytämme sinulle vähän musiikkivalikoimaa ja ominaisuuksia, joita palvelu tarjoaa.

Artistit ja musiikki

Applella on yli 30 miljoonaa erilaista kappaletta saatavilla striimauspalvelussaan. Se ei ole enempää eikä vähempää kuin muilla palveluilla. Apple kuitenkin tarjoaa Taylor Swiftia, joka kiistellysti päätti poistaa kappaleensa Spotifysta siitä syystä, että artisteille tarjotaan huonoja ehtoja. Taylor Swift on sanonut, että oli oikein julkaista musiikkia striimattavaksi ensimmäisenä Apple Musicissa.

Radio

Laajan kappalevalikoiman lisäksi Apple on myös ottanu haltuunsa Beats 1 –radioaseman sen jälkeen kun se osti Beats by Dren. Tämä on siis saatavilla Apple Musicin asiakkaille. Kyseessä on radiokanava, jota lähetetään Los Angelesista, New Yorkista ja Lontoosta 24 tuntia päivässä. Beats 1:n kolme juontajaa ovat Zane Lowe, Ebro Darden ja Julie Ardenuga, ja he soittavat uusinta musiikkia sekä haastattelevat suurimpia tähtiä.

Uniikit toiminnot

On vaikeaa erottua musiikkipalveluiden joukosta, mutta Apple on nähnyt paljon vaivaa ollakseen hieman erityinen. Valmiiksi tunnetun brändin lisäksi se on lisännyt ominaisuuksia, jotka ovat erityisiä musiikille ja musiikin striimauspalveluilla, ja joita ei ole nähty aiemmin. Näitä toimintoja kuvaamme alla.

Connect

Connectin avulla saat erityisen katsauksen artisien maailmaan. Connect on alusta, jossa Apple Musicin artisteilla on tilaisuus jakaa kertomuksiaan siitä, kuinka heidän kappaleistaan tuli totta, sekä videoita ja kuvia uusimmista albumeista ja paljon muuta. Voit saada yksityiskohtaisemman näkemyksen musiikkiin ja kuuntelemiisi kappaleisiin Apple Musicissa.

Beats 1 Radio

Kuten jo mainittu, Beats 1 on radiokanava, jonka Apple otti haltuunsa ostaessaan Beats by Dren. Se on uniikki radiokanava, jolla musiikki on 100 prosenttisesti keskiössä 24/7. Sillä on kolme radiojuontajaa, Zane Lowe (Los Angeles), Ebro Arden (New York) ja Julie Ardengua (Lontoo), jotka ovat vastuussa siitä, että sisältö pysyy huippulaatuisena. Kaikki kolme sijaitsevat eri kaupungeissa maailmalla, mutta heitä yhdistää se, että he tietävät ihmeellisen paljon musiikista.

Muut toiminnot

Apple Musicin uniikkien ominaisuuksien lisäksi saatavilla on tietenkin myös muita hyvin tunnettuja ominaisuuksia, joita voit löytää myös muista musiikkipalveluista. Et ehkä ole käyttänyt musiikkipalvelua aimmin, joten alla käymme läpi myös nämä ominaisuudet.

Offline-kuuntelu

Tilaajana pystyt lataamaan kaiken musiikkisi ja soittolistasi ja kuuntelemaan niitä offline-tilassa. Tämä tarkoittaa sitä, että voit kuunnella lempimusiikkiasi jopa silloin kun sinulla ei ole internetyhteyttä, kuten lomilla tai alueilla, joilla ei ole verkkoa.

Kirjasto

Kirjastossa kaikki musiikkisi, artistisi, soittolistasi ja albumisi ovat yhdessä paikassa. Tämä on paikka, jossa saat yleiskatsauksen musiikistasi, ja josta voit helposti nähdä Apple Musicin hienon designin. Täältä voit myös valita, mitä haluat ladata ja kuunnella offlinessa.

“Sinulle”

Sinulle on kätevä toiminto, johon itse olin todella tyytyväinen kun olin kyllästynyt kaikkeen tavalliseen musiikkiini. Ominaisuus ehdottaa sinulle uutta albumia kuunneltavaksi perustuen siihen, mitä olet tallettanut kirjastoosi ja mitä olet kuunnellut. Se tarjoaa sinulle myös muutamia ehdotuksia kappaleista, joita saattaisit haluta kuunnella.

Selaa ja etsi

Selaa antaa sinulle yleiskuvan uusista, alkuperäisistä ja suosituista kappaleista, albumeista ja artisteista. Tämän lisäksi voit löytää tv-ohjelmia ja elokuvia, joita voit katsella Apple Musicin käyttäjänä.

Hakutoiminto on yksi parhaista, joita olen nähnyt musiikkipalveluissa, koska se on niin intuitiivinen. Se antaa sinulle ehdotuksia heti kun aloitat etsimisen. Se ehdottaa osumia perustuen kirjoittamaasi sanaan ja siihen, mikä on suosituinta siihen sanaan liittyen.

Apple Music -hinta

Apple Musicin hinta on jaoteltu kolmeen eri tilausvaihtoehtoon. Hinta ei poikkea kovin paljoa muista musiikkipalveluista, joten valinta kannattaa tehdä musiikin ja ominaisuuksien perusteella.

Tavallinen tilaus

Hinta: 9.99 euroa/kuukausi

Tavallinen tilaus maksaa 9,99 euroa kuukaudessa ja antaa sinulle pääsyn kaikkiin Apple Musicin ominaisuuksiin. Voit kokeilla palvelua ilmaiseksi kolme kuukautta ilman sitoutumista.

Opiskelijatilaus

Hinta: 4,99 euroa/kuukausi.

Voit saada opiskelijatilauksen, jo solet opiskelija hyväksytyssä oppilaitoksessa Suomessa tai ulkomailla. Se maksaa vain 4,99 euroa kuukaudessa, ja saat myös kolme ensimmäistä kuukautta ilmaiseksi.

Perhetilaus

Pris: 14.99 euroa/kuukausi.

Perhetilaus on useammalle ihmiselle samassa osoitteessa. Samaa perhetilausta voi käyttää kuusi henkilöä, ja hinta on ainoastaan 14,99 euroa kuukaudessa, joten voit säästää tällä paljon rahaa.

Kokeile Apple Musicia ilmaiseksi 3 kuukautta

Nyt olet tutustunut Apple Musiciin ja haluat ehkä kokeilla palvelua. Olet tervetullut esittämään kysymyksiä kommenttikenttään.