Bookbeat on uusin ääni- ja e-kirjojen striimauspalvelu, joka on avattu Suomessa. Vaikka palvelu on suhteellisen uusi, saatavilla on jo tuhansia kirjoja, ja uusia sopimuksia kirjakustantajien kanssa kirjoitetaan koko ajan. Tavoite on pystyä tarjoamaan suurin ja vaihtelevin tarjonta markkinoilla, ja tähän pyritään tarjoamalla sekä tietokirjoja että klassikoita.

Kokeile Bookbeatia ilmaiseksi 14 päivää

Kuten monet muutkin striimauspalvelut, Bookbeat on päättänyt tarjota ilmaisen kokeilujakson palvelustaan. Tämä antaa sinulle pääsyn kaikkiin saatavilla oleviin kirjoihin ääni- ja e-kirjaformaateissa, ja muita palveluita, kuten offline-varaston ja laitesynkronoinnin, jotka sisältyvät myös kokeilujaksoon.

Kokeile Bookbeatia ilmaiseksi

Kokeillaksesi Bookbeatia ilmaiseksi sinulla täytyy ola luottokortti, sillä se on tällä hetkellä ainoa maksutapa. Tarjous ei sisällä sitoutumispakkoa, joten niin kauan kuin lopetat tilauksesi ennen sen päättymispäivää, sinua ei veloiteta. Et kuitenkaan saa automaattista muistutusta tilauksesti päättymisestä, joten on sinun vastuullasi pitää huolta päättymispäivästä.

Bookbeatista

Palvelu julkistettiin keväällä 2016 ja sen omistaa Bonnier, joka on ollut yksi Euroopan johtavista kirjajakelijoista yli sadan vuoden ajan. Koska sillä on pääsy moniin kirjaklubeihin ja kustantajiin, Bookbeat voi tarjota monia ekslusiivisia nimekkeitä, joita ei ole saatavilla muissa striimauspalveluissa. Tämä pätee erityisesti vanhempiin kirjoihin ja klassikoihin sekä äänikirja- että e-kirjaformaatissa.

Käyttääksesi Bookbeatia sinun on ladattava applikaatio, joka on täysin ilmainen. Tarjolla on sekä Apple- että Android-versio, ja applikaatio toimii kaikilla uusilla älypuhelimilla ja tableteilla. Ulkoasu on yksinkertainen ja helposti navigoitava, ja sisältää aloitussivun, josta voit nopeasti palata kuuntelemaan tai lukemaan viimeisintä kirjaa. Bookbeat tarjoaa myös mahdollisuuden synkronoida eri laitteita samalle käyttäjälle, jotta pääset välittömästi oikeaan kohtaan kirjassa. Tämä on erityisen hyödyllistä silloin, jos perheessäsi useampi henkilö käyttää tablettia usein ja vaihtaa laitteita.

Bookbeat-äänikirjat

Äänikirjavalikoima on suuri ja sisältää kaikki mahdolliset genret ja jopa epätavallisia kirjoja on saatavilla kirjastossa. Bookbeat erottuu edukseen kilpailijoistaan siinä, että se tarjoaa nimekkeitä myös englanniksi, mikä on epätavallista tälle teollisuudelle.

Kuunnellessasi äänikirjaa on mahdollista mukauttaa lukunopeutta omien mieltymystesi mukaiseksi. Tämä on kätevää erityisesti esimerkiksi silloin kun kuuntelet tietokirjaa ja sinun on tehtävä muistiinpanoja.

Toinen hyvä ominaisuus on unitoiminto, joka sisältää ajastimen, joka sulkee kirjan automaattisesti jonkin tietyn ajan jälkeen. Tämä estää sinua hukkaamasta oikeaa kohtaa kirjasta, jos nukahdat kuuntelusi aikana. Unitoimintoa voidaan käyttää myös muissa tilanteissa kun haluat rajoittaa lukuaikaasi.

Bookbeat-e-kirjat

Tällä hetkellä Bookbeat on tulvillaan äänikirjoja, mutta e-kirjavalikoimaa sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi päivitetään säännöllisesti. Yksi syistä, joiden vuoksi e-kirjoja on vähemmän selittyy sillä, että kirjakustantamot jonottavat e-kirjalisenssejä, mistä syystä äänikirjavaihtoehdot pääsevät esiin helpommin.

Jopa e-kirjoja on kuitenkin saatavilla kaikista fiktion genreistä, ja applikaatio listaa top-listoja suosituista ja suositelluista kirjoista. Tämän lisäksi saatavilla on monia fiktiokirjoja ja elämäkertoja, kuten myös lastenkirjoja ja selfhelp-kirjoja. Bookeat onkin hyvin laaja ja syvällinen tarjonnaltaan riippumatta siitä, millaista kirjallisuutta sieltä etsitään.

Tarjolla on myös monia vaihtoehtoja, jos haluat kustomoida e-kirjojesi ulkonäköä. Valittavanasi on kolme eri fonttia, ja myös fonttikokoa voidaan muuttaa. Muut valittavissa olevat ominaisuudet ovat taustaväri ja kirkkaus. Käyttämällä Applen puhelinapplikaatiota voit myös määrittää, haluatko sivujen kääntyvän kuten kirjoissa, vai vaihtuvan liukumalla. On siis helppo luoda uniikki ja persoonallinen lukukokemus.

Bookbeat-hinnat

Striimauspalvelu maksaa 16.90 euroa kuukausittaisen tilauksen muodossa, ja se maksetaan etukäteen. Sitoutumisaikaa ei ole, ja palvelu voidaan lopettaa koska tahansa ilman ylimääräisiä maksuja.

Kuukausittainen maksu sisältää koko saatavilla olevan kirjaston sisältäen fiktiokirjat. Bookbeat erottuu muista tarjoamalla rajattoman offline-varaston. Sille ei siis ole rajoituksia, kuinka monta kirjaa voit säilyttää laitteellasi, vaan raja tulee ainoastaan laitteesi kapasiteetista.

Tiivistettynä on selvää, että Bookbeat on jättiläinen muiden striimauspalveluiden joukossa. Kustomoitavissa oleva applikaatio ja monet top-listat takaavat personalisoidun lukukokemuksen. Paljon on laitettu myös sosiaalisen median varaan, ja sinulla on mahdollisuus arvostella ja suositella kirjoja, joten palvelu siis antaa sinulle mahdollisuuden valita, oletko kiinnostunut jakamaan lukukokemuksesi muiden kanssa.

Se että Bookbeat tarjoaa myös ilmaisen kokeilujakson takaa paljon aikaa hyödyntää mahtavia tarjouksia ja tilaisuuden kokeilla applikaatiota rauhassa. Jos haluat aloittaa nopeasti, Bookbeatin nettisivuilta löydät myös tarjolla olevat kirjat sekä hakutoiminnon, joka kattaa koko kirjaston. On siis mahdollista nähdä, tarjoaako palvelu jotakin tiettyä kirjaa ennen kuin lataat applikaation, mikä on tietenkin mahtavaa.

Kokeile Bookbeatia ilmaiseksi