Elisa Viihde on Suomen ylivoimaisesti tunnetuin ja omien sanojensa mukaan myös suosituin viihdepalvelu. Sen kautta katsojalla on käytössään erittäin monipuolinen kattaus erilaisia TV-ohjelmia ja samalla myös niiden tallennusmahdollisuus. Palvelu on helposti räätälöitävissä erilaisilla paketeilla ja yksittäisillä palveluilla, joista löytyy tarkempaa tietoa jutun loppupuolelta.

Elisa Viidhe ilmaiseksi 1 kuukauden ajaksi

Elisa Viihteen käyttöönottoa varten katsoja voi valita useasta eri vaihtoehdosta: Saatavilla on Elisa Viihteen oma digiboksi, jossa on tallennustilaa 2500 tuntia (vertailun vuoksi esimerkiksi DNA-TV-sovelluksessa on 4000 tunnin tallennustila). Digiboksin kautta katsojalla on pääsy koko maassa ilmaiseksi tarjottavaan TV-sisältöön, kuten YLEn ja MTV:n ohjelmistoon. Vaikka kuka tahansa voi katsoa ilmaiskanavia myös ilman Elisa Viihdettä, boksin ylivoimainen etu on helppous: katsojan ei tarvitse selata eri kanavien nettisivuja ja etsiä jokaista ohjelmaa erikseen vaan valita ohjelman toisensa perään Elisan palvelusta. Toinen tärkeä ominaisuus on tallennusmahdollisuus. Jos et ehdi kotiin katsomaan Suomen huutokauppakeisaria tasan yhdeksältä, valitse kännykän sovelluksesta tallennus, ja aloita ohjelman katsominen alusta, kun se sinulle parhaiten sopii!

Normaalin ilmaiskanavatarjonnan lisäksi Elisa Viihteeseen kuuluu joitakin erikoiskanavia maksutta sekä kuukausittain vaihtuva bonuskanava. Erikoiskanavia ovat mm. Eurosport ja BBC World News. Kaikkien erikoiskanavien ohjelmistoa ei kuitenkaan voi tallentaa samaan tapaan kuin yleisten ilmaiskanavien ohjelmia. Elisa Viihteen digiboksi toimii sekä antenni- että kaapelitalouksissa.

Digiboksin sijaan tai sen lisäksi on mahdollista käyttää Elisa Viihdettä pelkästään sovelluksen kautta. Sovelluksen voi ladata omalle kännykälle tai tabletille ja katsoa sekä suoraa että tallennettua sisältöä työmatkalla, mökillä tai vaikkapa kahvitauolla. Sovellusta varten tarvitaan vain Elisa Viihde -tunnukset, jotka saa digiboksin mukana tai tehdessä Elisa Viihde -tilauksen netissä.

Jos ei ole kiinnostunut Elisan digiboksista, mutta kännykän näytöltä tihrustaminen aiheuttaa päänsärkyä, voi Elisa Viihdettä käyttää myös nettiselaimessa sivulla elisaviihde.fi. Tätä vaihtoehtoa varten tarvitaan vain samat Elisa Viihde -tunnukset kuin sovellukseen kirjautumiseen.

Elisa Viihdettä varten tarvitaan tietenkin nettiyhteys, mutta Elisa on palveluntarjoajan suhteen armollinen: Elisa Viihde on mahdollista tilata, vaikka nettiyhteys tulisikin toiselta operaattorilta. Toki he lupaavat oman nopean laajakaistansa tarjoushintaan, jos ostaja ottaa Elisalta koko paketin: sekä nettiyhteyden että viihdepalvelut.

Miten Elisa Viihdettä voi räätälöidä?

Elisa Viihteen tärkeä ominaisuus on sen muokattavuus ja lisäpalveluiden tarjonta katsojan omien mieltymysten mukaan. Itse peruspalvelun hinnoitteluvaihtoehtoja on kolme (löydät ne alta), ja ne sisältävät lähinnä vaihtoehtoja erilaisille laitteille. Täydentävillä paketeilla on mahdollisuus vaikuttaa itse sisältöön, ja kullakin sisältöpaketilla on oma kuukausihintansa.

Täydentäviä palveluita on useita, ja ne tarjoavat sekä faktaa, fiktiota että urheilua. Elokuvien ja sarjojen ystävää kiinnostavat todennäköisesti eniten Aitio-palvelu ja videovuokraamo. Aitio on viihdekirjasto, jonka sisältöä voi katsella rajattomasti valintansa mukaan joko TV:n, tabletin, tietokoneen tai kännykän näytöltä. Jos katsojalla ei ole Elisa-boksia vaan hän käyttää Elisa Viihde -sovellusta Aition katsomiseen, ohjelmia voi silti katsoa TV:n näytöltä Chromecastin kautta. Aitio on myös saatavilla Elisa-boksiin tai sitä voi katsoa suoraan netissä osoitteessa elisaviihde.fi Aitio sisältää niin elokuvia, sarjoja kuin dokumenttejakin, mutta eniten valikoimaa on kotimaisen tuotannon puolella. Elisa Viihteellä on esimerkiksi omia alkuperäissarjoja, kuten Downshiftaajat, sekä palkittuja kotimaisia elokuvia, esimerkiksi Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas. Ulkomaisten elokuvien puolella valikoima ei huimaa uutuudellaan, mutta toki elokuvia löytyy useaan eri makuun. Videovuokraamo on nimensä mukaisesti palvelu, josta katsoja voi vuokrata yksittäisiä ohjelmia, kuten elokuvia ja dokumentteja. Vuokrausten hinnat vaihtelevat hieman, ja suurin osa on saatavilla noin 5-7 euron hintaan.

Aition ja videovuokraamon lisäksi omaa Elisa Viihdettä voi täydentää HBO Nordicin, Netflixin, SF Kidsin, Discoveryn ja C Moren palveluilla. Näistä kullakin on hieman erilainen tarjonta, esimerkiksi HBO Nordicin ja Netflixin painotus on laatusarjoissa, SF Kids sisältää lastenohjelmia (huomaa että esimerkiksi pitkien automatkojen pelastukseksi SF Kidsin voi tilata myös 3 vrk kerrallaan), ja C Moren kautta katsojalla on pääsy sekä uutuuselokuviin, sarjoihin että lastenohjelmiin.

Faktaohjelmien puolella mainitsemisenarvoisimpia ovat erilaiset urheilusisällöt. Elisa tarjoaa useita eri laajuisia urheilupaketteja, kuten C More Sport yksittäin tai yhdistettynä Viasat Urheiluun tai viihteeseen. Esimerkiksi C More Sport -paketti sisältää formuloita, jääkiekon MM-kisoja ja talvilajien maailmancupeja, toisin sanoen Suomen suosituinta urheilusisältöä. Elisa Viihde Sport -paketti on Elisan oma valikoima kotimaisia ja eurooppalaisia kisoja, kuten Korisliigaa ja Mestistä. Onpa tarjolla myös pelkästään jääkiekkoon tai vaikkapa golfiin erikoistuneita yksittäiskanavia, kuten Viasat Jääkiekko tai Golf.

Eri aihealueisiin keskittyneiden kanavien ja pakettien lisäksi Elisa on ajatellut myös vieraskielisiä katsojia. Saatavilla on esimerkiksi ruotsin- tai venäjänkielisille suunnattuja kanavapaketteja, ja kannattaa muistaa, että itse Elisa Viihde -palvelu pitää sisällään mm. kansainvälisen BBC World -kanavan maksuttoman katseluoikeuden.

Mitä Elisa Viihde ja eri täydennyspaketit maksavat?

Elisa Viihde -peruspalvelun kuukausihinnat vaihtelevat suurestikin sen mukaan, millä laitteilla palvelua haluaa käyttää:

  • Elisa Viihde tietokoneelle, tablettiin ja puhelimeen 6,90 €/kk
  • Elisa Viihde televisioon, tietokoneelle, tablettiin ja puhelimeen 19,90 €/kk, sis. Elisan digiboksin
  • Elisa Viihde televisioon, tietokoneelle, tablettiin ja puhelimeen 19,90 €/kk, sis. Elisan digiboksin sekä huippunopean laajakaistan 39,90 €/kk
Elisa Viidhe ilmaiseksi 1 kuukauden ajaksi

Koska Elisa on myös matkapuhelinoperaattori, on mihin tahansa viihdetilaukseen mahdollista yhdistää myös puhelinliittymiä ja mobiililaajakaista, jolloin myymälä saattaa tarjota tiskin alta hyvin edullisia pakettihintoja, jotka ovat saatavilla vain paikan päällä.

Elisa Viihteen eli peruspalvelun lisäksi tarjottavien täydentävien palveluiden hinnat vaihtelevat paljon. Esimerkiksi:

  • Pelkkä Elisa Viihde Aitio tai HBO Nordic 9,90 €/kk/palvelu
  • C More Sport 24,95 €/kk
  • Viasat Jääkiekko 29,95 €/kk
  • Viasat Kulta (sekä urheilua että viihdettä koko perheelle) 39,95 €/kk
Elisa Viidhe ilmaiseksi 1 kuukauden ajaksi

Jos kuukausimaksujen maksaminen ei juuri nyt innosta, on Elisalla tarjolla ilmaisia tutustumistarjouksia monelle palvelulle, kuten Aitiolle ja HBO Nordicille, jotka ovatkin elokuvien katsomiseen niitä parhaimpia täydennyspalveluita. On myös hyvä muistaa, että jokaisen täydentävän palvelun pohjalla on itse Elisa Viihde – joko digiboksi, sovellus tai selaimessa käytettävä –, joka tarvitaan aina. Digiboksia ei ole pakko hankkia, ellei halua käyttää tallennusta ja katsoa ohjelmia nimenomaan televisiosta, vaan ilmainen kuukausi toimii myös sovelluksessa ja selaimessa. Hyvä uutinen on, että myös itse Elisa Viihde -tunnuksiin on saatavilla ilmainen kuukauden tutustumisjakso. Ja jos käytössä on Elisa Viihde -tunnukset, mutta esimerkiksi Aition tutustumiskuukausi päättyy, kannattaa muistaa, että television ilmaiskanavillakin näytetään toisinaan TV-ensi-illoissa melko uusia elokuvia, jotka voi tallentaa omaan tallennustilaan ja katsella myöhemmin tai useamminkin.