Netflix on Suomen suurin ja suosituin striimauspalvelu, mutta Netflix-tilaus sallii sisällön striimauksen pelkästään Suomessa, ei muissa maissa.

Useimmat meistä haluavat katsella elokuvia ja sarjoja Netflixistä myös lomamatkoilla, mutta valitettavasti ohjelmien striimaus ulkomailla ei yksinkertaisesti ole sallittua, koska Netflix on ostanut oikeudet näyttää ohjelmia vain Suomen sisällä. Ongelmaan on kuitenkin ratkaisu, josta kerrotaan lisää seuraavaksi.

Mitä tarvitaan Netflixin katseluun ulkomailla?

Jotta Netflixiä voi katsella ulkomailla, tarvitaan vain nämä neljä asiaa:

  1. Internetyhteys – Sinulla pitää olla internetyhteys käytössäsi myös ollessasi ulkomailla. Tämän ei pitäisi olla hankalaa nykyaikana, sillä useimmilla meistä matkapuhelinliittymään kuuluu mobiilinettiyhteys. Toki voit käyttää myös esimerkiksi kahvilan tai ravintolan ilmaista Wi-Fi-yhteyttä.
  2. Laite – Tarvitset laitteen, josta voit katsella Netflixiä. Voit käyttää yhtä hyvin niin tietokonetta, tablettia kuin älypuhelintakin.
  3. Netflix-sopimus – Myös Netflix-sopimuksen tulee olla voimassa, jotta palvelun käyttö on ylipäätään mahdollista. Kannattaa muistaa, että Netflixiä voi kokeilla ilmaiseksi 30 päivän ajan.
  4. Suomalainen IP-osoite – Lopuksi tarvitset vielä suomalaisen IP-osoitteen, joka useimmiten puuttuu. Tässä artikkelissa opastetaan, kuinka saat suomalaisen IP-osoitteen käyttöösi.

Kun olet huolehtinut listan kolmesta ensimmäisestä asiasta (tässä artikkelissa oletetaan, että osaat hankkia ne itse), voit siirtyä lukemaan seuraavaa osiota, jossa kerrotaan, kuinka saat käyttöösi suomalaisen IP-osoitteen ja voit katsella Netflixiä myös ulkomailla.

Jos et ole varma, kuinka saat internetyhteyden käyttöön ulkomailla, mitä laitteita voit käyttää striimaukseen tai miten hankit Netflix-sopimuksen, voit esittää kysymyksiä sivun alaosassa olevassa kommenttiosiossa.

Suomalainen IP-osoite ja VPN-palvelu ulkomailla

Seuraavaksi opastetaan, kuinka saat käyttöösi suomalaisen IP-osoitteen ulkomailla. Tämä onnistuu niin kutsutun VPN-palvelun avulla, joka mahdollistaa kirjautumisen suomalaiseen verkkoon vaikka olisitkin todellisuudessa ulkomailla. VPN on lyhenne termistä Virtual Private Network eli virtuaalinen yksityisverkko.

Tarjolla on suuri määrä erilaisia VPN-palveluita, joista useimmat toimivat moitteettomasti. Tässä artikkelissa suositellaan kuitenkin käytettäväksi sivustoa Hidemyass.com, jonka useat sivustot ovat valinneet parhaaksi VPN-palveluksi. Siitä syystä tässä artikkelissa keskitytään Hidemyass.com-sivuston tarjoamaan VPN:ään.

Ohje: Näin katsot Netflixiä ulkomailla

Seuraavaksi kerrotaan vaihe vaiheelta, kuinka onnistut. Ohje sisältää kolme helppoa vaihetta:

  1. Tee käyttäjätili sivustolle Hidemyass.com (tai muulle valitsemallesi VPN-sivustolle)
  2. Asenna Hidemyass.com laitteellesi
  3. Muuta laitteesi IP-osoite suomalaiseksi Hidemyass.com-palvelun avulla

Huom.! Ohjeen sisältämät kuvat Hidemyass.com-palvelusta ja Netflixistä sekä niiden hinnoista eivät välttämättä vastaa kyseisten palveluiden sivustoja.

Tee käyttäjätili sivustolle Hidemyass.com

Ensimmäiseksi sinun pitää tehdä käyttäjätili sivustolla Hidemyass.com.

Hidemyass

Palvelun kotisivulla näet painikkeen ”BUY NOW”. Klikkaa painiketta. Voit myös valita kohdan ”PRICE PLANS” valikosta, jolloin pääset samalle sivulle.

Valitse seuraavaksi sopiva tilausvaihtoehto.

Hidemyass-tilausvaihtoehto

Hidemyass tarjoaa useita tilausvaihtoehtoja; mitä useammaksi kuukaudeksi sitoudut palveluun, sen edullisempi kokonaishinta. Jos aiot lyhyelle matkalle, valitse ”1 month plan”, jos taas aiot viipyä ulkomailla pidemmän aikaa esimerkiksi vaihto-opiskelijana, kannattaa valita ”6 month plan” tai ”12 month plan”.

Kun olet valinnut sinulle sopivimman tilausvaihtoehdon, klikkaa ”BUY NOW” ja pääset maksuvaiheeseen.

Hidemyass maksuvaiheeseen

Anna maksutiedot ja käytössäsi on VPN-palvelu Hidemyass.com.

Katso Netflixiä ulkomailla HMA!:n avulla

Asenna Hidemyass.com laitteellesi

Seuraava vaihe on asentaa Hidemyass.com laitteelle, jota aiot käyttää Netflixin katseluun ulkomailla. Voit käyttää niin tietokonetta, tablettia kuin älypuhelintakin.

Kun olet maksanut ostoksesi, sinut uudelleenohjataan sivulle, jolta voit ladata HMA!-sovelluksen. Ostoksen vahvistus voi kestää 5-10 minuuttia.

Asenna Hidemyass

Jos sinua ei uudelleenohjata kyseiselle sivulle ja haluat striimata ohjelmia tietokoneella, voit myös ladata ohjelmiston koneellesi Hidemyass.com-kotisivulta. Jos taas haluat striimata ohjelmia älypuhelimellasi, lataa sovellus laitteeseesi App Storesta tai Google Play Kaupasta.

Kun olet ladannut Hidemyass-ohjelmiston, kirjaudu sisään tunnuksilla, jotka sait tehdessäsi tilauksen. Voit myös käyttää lisenssiavainta, joka löytyy yhteystietojesi yhteydestä Hidemyass-sivulta.

Muuta IP-osoitteesi

Seuraavaksi vuorossa on IP-osoitteen muuttaminen suomalaiseksi. Sitä ennen sinun pitää kirjautua sovellukseen tai ohjelmistoon, jonka latasit tietokoneellesi.

Vaihe 1: Valitse kirjautumistapa: joko käyttäjätunnus ja koodi tai lisenssiavain.

Vaihe 2: Lisää kirjautumistietosi sen mukaan, minkä kirjautumistavan valitsit.

Vaihe 3: Ensimmäisen sisäänkirjautumisen yhteydessä näytölle tulee ilmoitus, jossa pitää valita ”Ymmärrän”.

Vaihe 4: Valitse seuraavaksi kohta ”Sijainti” ja sen jälkeen ”Valitse sijainti”.

Vaihe 5: Näkymässä avautuu pitkä luettelo maista, joissa HMA!-sovelluksella on VPN. Valitse tässä Suomi, koska haluat katsella nimenomaan Suomen Netflixiä ulkomailla.

Vaihe 6: Voit hakea tuloksista Suomea ja valita sen klikkaamalla.

Vaihe 7: Vahvista, että haluat muuttaa VPN:ksi Suomen valitsemalla ”Muodosta yhteys nyt”. Yhteyden muodostaminen kestää hetken.

Vaihe 8: Yhteys on muodostettu, kun näet Suomen kohdalla symbolin ”Yhdistetty”, ja voit taas katkaista yhteyden tai muuttaa maata yhdellä klikkauksella.

Kun yhteys on muodostettu, voit kirjautua sisään Netflix-tilillesi riippumatta siitä, käytätkö internetselainta  vai Netflix-sovellusta. Nojaa taakse ja rentoudu lempielokuviesi ja -sarjojesi parissa aivan kuin omalla kotisohvallasi!

Näin kirjaudut Netflixiin ulkomailla

Kirjaudu sisään Netflixiin samalla tavalla kuin Suomessa ollessasi. On tärkeää muistaa avata HMA! ennen sisäänkirjautumista, jotta Netflixille näkyy sijaintina Suomi.

Kun kirjaudut Netflixiin suomalaisella tilillä ulkomailta ja yrität toistaa ohjelmia, saat yleensä seuraavan ilmoituksen:

Näin kirjaudut Netflixiin ulkomailla

Muutettuasi VPN:n suomalaiseksi HMA!:n avulla et saa kyseistä ilmoitusta, vaan Netflix toimii aivan kuten kotona Suomessa, ja voit striimata elokuvia ja sarjoja kuin olisit omassa olohuoneessasi.

Toivottavasti tästä ohjeesta oli hyötyä ja voit nyt katsella Netflixiä normaalisti, olitpa sitten lyhyellä matkalla tai aikeissa viipyä ulkomailla pidempään.