Nextory on yksi Suomen suosituimmista kirjojen striimauspalveluista. Nextory on panostanut erittäin paljon palveluun voidakseen tarjota laajan ja monipuolisen kirjaston, ja sen tavoitteena on nousta Suomen suurimmaksi ääni- ja e-kirjojen striimauspalveluksi. Palvelussa on kiinnitetty erityistä huomiota käyttäjäystävällisyyteen. Palvelun tarjoama sovellus toimii kaikilla uusilla matkapuhelimilla ja tableteilla, ja lisäksi sekä sovelluksen ulkonäköä että kirjavalikoimaa on mahdollista räätälöidä.

Nextory 14 päivää ilmaiseksi

Jos Nextory on herättänyt uteliaisuutesi, striimauspalvelua on mahdollista kokeilla ilmaiseksi. Kokeilujakso kestää 14 päivää, minkä aikana sinulla on käytössäsi kaikki palvelun tarjoamat kirjat sekä mahdollisuus valita vapaasti eri tilausvaihtoehdoista.

Kokeile Nextorya ilmaiseksi

Kokeilujakson jälkeen voit valita, lopetatko tilauksen vai siirrytkö toistaiseksi voimassa olevaan tilaukseen. Jos päätät lopettaa tilauksen kokeilujaksoon, on se tehtävä kaksi päivää ennen kokeilujakson päättymispäivää, jotta vältetään turha laskutus.

Tietoa Nextorysta

Striimauspalvelu perustettiin vuonna 2013 nimellä E2GO, ja se on noussut nopeasti yhdeksi Suomin suurimmista ääni- ja e-kirjojen tarjoajista. Nextory oli ensimmäinen striimauspalvelu, joka tarjosi mahdollisuuden lukea ja kuunnella kirjoja rajattomasti kiinteään kuukausihintaan. Se tarjoaa lisäksi laajan valikoiman kaikenlaista kirjallisuutta ja pyrkii tuomaan uusia kirjoja saataville ennätysajassa.

Nextory tarjoaa ilmaisen sovelluksen, joka on ladattavissa sekä iOS- että Android-käyttöjärjestelmiin. Käyttäjätili voidaan yhdistää useisiin puhelimiin ja tabletteihin, jolloin kirjasto on käytettävissä eri laitteilla. Näin lukuhetkeä voi jatkaa helposti samasta kohdasta, vaikka yhden laitteen akku tyhjenee. Usealla laitteella ei ole kuitenkaan mahdollista olla sisäänkirjautuneena samaan aikaan, vaan yhdellä kertaa käytössä voi olla joko älypuhelin tai tabletti.

Sovelluksessa kirjoja voi lajitella kirjoittajan ja genren mukaan. Suosituimmat kirjat löytyvät helposti ajankohtaiselta top-listalta, jolloin jokainen löytää nopeasti tiensä erilaisen kirjallisuuden pariin, ja hyviä kirjoja voi halutessaan suositella muille.

Nextoryn äänikirjat

Äänikirjojen valikoima on laaja, ja suosituimpien kirjojen lisäksi löytyy myös hieman vähemmän tunnettuja kirjoja. Striimauspalvelusta löytyy useita erilaisia kaunokirjallisuuden vaihtoehtoja, kuten dekkareita tai romantiikkaa, mutta myös self help ‑kirjoja sekä paljon muita tietokirjoja. Nextory tarjoaa myös ylpeänä poikkeuksellisen paljon keittokirjoja, joita on yleensä hankalaa löytää digitaalisessa muodossa. Valikoimaa päivitetään jatkuvasti, joten myös todellinen lukutoukka löytää varmasti aina lisää uutuuskirjoja.

Äänikirjaa kuunnellessa on mahdollista asettaa kirjanmerkkejä haluamiinsa kohtiin. Tämä on erityisen hyödyllinen toiminto tietokirjoja kuunnellessa, jolloin kirjanmerkkitoiminto voi osittain korvata muistiinpanojen kirjoittamisen.

Äänikirjalukija muistaa automaattisesti kohdan, jota lukija kuunteli viimeisenä, ja jatkaa samasta kohdasta. Lisäksi käytössä on nukahtamistoiminto, jos haluat kuunnella äänikirjaa yöllä ja kenties nukahdat kesken kuuntelun. Toiminto käyttää ajastinta, joka sulkee kirjan tietyn ajan jälkeen ja asettaa myös kirjanmerkin kohtaan, josta kirja suljettiin, jotta lukija tietää suurin piirtein, mihin hän jäi ennen nukahtamista.

Valittavana on myös erilaisia lukunopeuksia, mikä on hyödyllinen lisä kuunnellessa lastenkirjoja, erityisesti pikkulapsille suunnattuja äänikirjoja. Myös keittokirjoja kuunnellessa alhaisempi lukunopeus voi olla välttämätön, sillä keittiössä on kiinnitettävä huomiota myös muihin asioihin.

Nextoryn e-kirjat

E-kirjojen valikoima on valtavan laaja ja sisältää kirjoja kaikista genreistä. Kirjoja valitessa sinulla on mahdollisuus siirtyä suoraan saman kirjailijan muihin kirjoihin klikkaamalla. Tämän ansiosta on erittäin helppoa löytää esimerkiksi tietyn kirjasarjan muut osat.

Eräs toinen melko harvinainen mutta erittäin hyödyllinen toiminto on hakutoiminto e-kirjasta, mille on tarvetta ennen kaikkea tietokirjoja luettaessa. Nextory sisältää myös korostuskynän, jonka avulla voidaan merkitä tärkeitä kohtia tekstissä. Kappaleisiin tai lauseisiin on myös mahdollista lisätä omia muistiinpanoja. Aivan kuten äänikirjojen kohdalla, myös e-kirjoihin voi asettaa omia kirjanmerkkejä, joiden avulla kiinnostavat kohdat löytyvät helposti.

Valittavana on viidestä yhdeksään kirjasintyyppiä sekä kaksi kirjasinkokoa riippuen siitä, mikä sovellus on käytössä, ja vaihtoehdot ovat käytettävissä useimmissa kirjoissa. Nextory sopii siis sekä niille, joiden on voitava mukauttaa tekstiä esimerkiksi näköongelmien takia, että niille, jotka haluavat tehdä lukukokemuksesta henkilökohtaisemman ja räätälöidymmän.

Nextory eroaa muista palveluista muun muassa niin, että kuvitetut kirjat, kuten keitto- ja kuvakirjat, ovat saatavilla pdf-muodossa. Tällöin kuvien paikat eivät vaihdu tekstiin nähden, jolloin tekstiä voi zoomata ilman, että teksti hyppää eri kohtaan sivua. Haittapuolena on toki se, että pdf-kirjat eivät tarjoa vaihtoehtoisia kirjasintyyppejä, vaan lukijan on tyydyttävä pdf-tiedostossa käytettyyn fonttiin.

Nextoryn hinnat

Valittavana on kolme erilaista tilausvaihtoehtoa. Vaihtoehtoina on hopea, kulta ja perhe, joihin kuuluu erilainen kirjavalikoima. Kaikki tilausvaihtoehdot sisältävät rajattoman luku- ja kuunteluoikeuden, ja lisäksi on mahdollista saada jopa kolme kirjaa käyttöön offline-tilassa.

Hopea

Hopea maksaa 13,99 € kuukaudessa, ja se tarjoaa pääsyn tuhansiin kirjoihin. Poikkeuksena ovat aivan uusimmat kirjat sekä harvinaisemmat kirjat, kuten tieto- ja ammattikirjallisuus. Tämä tilausvaihtoehto onkin suunnattu niille, jotka tarvitsevat yleisluontoisia kirjoja ja ovat kiinnostuneita laajasta valikoimasta yleisimmissä genreissä.

Kulta

Kulta maksaa 16,99 € kuukaudessa ja sisältää tuhansia kirjoja enemmän kuin hopea. Myös tämän tilauksen tärkeimmät kirjat ovat kaunokirjallisuuden teoksia ja self help ‑kirjoja, mutta lisäksi tilaus tarjoaa pääsyn aivan uusimpiin kirjoihin välittömästi niiden julkaisun jälkeen. Tämä tilausvaihtoehto on siis erinomainen valinta sille, joka haluaa pysyä ajan tasalla ja lukea uusimmat ja suosituimmat kirjat heti niiden julkaisun jälkeen.

Perhe

Perhe maksaa 19,99–27,99 € kuukaudessa ja sisältää pääsyn Nextoryn koko kirjavalikoimaan. Tämä tarkoittaa sitä, että uusien ja vanhempien kaunokirjallisten teosten lisäksi valittavana on tietokirjoja, mikä sopii parhaiten monipuoliselle ja ahkeralle lukijalle tai opiskelijalle.

Nextory on siis erinomainen striimauspalvelu sille, joka kaipaa vaihtelua ja helppokäyttöisyyttä. Sovellusten ulkonäköä ja kirjaston valikoimaa voi muokata paljonkin, jolloin lukukokemus on helppo räätälöidä itselle ihanteelliseksi. Nextoryn tarjoaman 14 päivän ilmaisen kokeilujakson ansiosta lukijalla on reilusti aikaa tutustua palvelun toimintaan omakohtaisesti ja selailla valikoimaa selvittääkseen, vastaako valikoima omia kiinnostuksenkohteita ja lukutapoja.

Kokeile Nextorya ilmaiseksi