Taru sormusten herrasta on epäilemättä eräs maailman tunnetuimmista seikkailuista ja kuuluu kaikkien aikojen luetuimpiin kirjasarjoihin. Kirjat julkaistiin jo vuosikymmeniä sitten, minkä jälkeen niistä on tehty erittäin onnistunut ja suosittu elokuvaversio. Jos et vielä ole lukenut kirjoja, olet saattanut jäädä paitsi upeasta seikkailusta. Täällä kerrommekin sinulle, miten voit kuunnella kirjat ilmaiseksi äänikirjana englanniksi.

Taru sormusten herrasta ‑kirjat

Taru sormusten herrasta sisältää kolme kirjaa, pois lukien Hobitti. Kaikki kolme kirjaa liittyvät kiinteästi toisiinsa. Ne on kirjoitettu erittäin taidokkaasti ja uskomattoman yksityiskohtaisesti. Voit kuunnella äänikirjat ilmaiseksi Storytelissä 14 päivän aikana.

Ensimmäinen osa: Sormuksen ritarit

Sormuksen ritaritSormuksen ritarit ‑kirjassa tapaat Frodon, Samin, Gandalfin ja muut hahmot, joiden varaan koko taru rakentuu. Ensimmäinen kirjoista keskittyy ennen kaikkea edessä odottavaan seikkailuun ja matkaan, jonka tarkoituksena on tuhota sormus. Tehtävä vie sankarit halki Keskimaan, ja matkan varrelle mahtuu monenlaisia odottamattomia sattumuksia.

Kuuntele ilmaiseksi Storytelissä

Toinen osa: Kaksi tornia

Kaksi torniaKaksi tornia ‑kirjassa tarina lähtee kulkemaan hieman eri suuntaan, kun saattue joutuu erilleen toisistaan ja kukin valitsee oman polkunsa auttaakseen Frodoa tuhoamaan sormuksen ja estämään Sauronia ja hänen armeijaansa valloittamasta koko Keskimaan. Frodo ja Sam jäävät yksin ja tapaavat Klonkun, jonka hallussa sormus oli aiemmin ja joka havittelee sitä itselleen edelleen.

Aragorn, Gimli ja Legolas ajavat takaa Uruk-hai-örkkejä, jotka ovat ottaneet Merrin ja Pippinin vangikseen. Matkalla he kohtaavat odottamattoman käänteen, jonka myötä koko tehtävä muuttuu ja he päättävät suunnattava kohti Helmin syvännettä.

Kuuntele ilmaiseksi Storytelissä

Kolmas osa: Kuninkaan paluu

Kuninkaan paluuTaru sormusten herrasta ‑sarjan kolmannessa ja viimeisessä kirjassa käydään lopullinen ja ratkaiseva taistelu Keskimaasta, ja sormuksen ja samalla Frodon kohtalo odottaa ratkaisuaan. Kaksi tornia ‑kirjassa käytiin ensimmäiset suuret taistelut, mutta lopussa odottavat kamppailut ovat vielä merkittävämpiä ja ratkaisevampia sormuksen ritareiden ja ennen kaikkea Frodon kannalta.

Frodo ja Sam lähestyvät Mordoria ja vuorta, jonka sisällä heidän on tuhottava sormus, mutta matka kohti määränpäätä on täynnä esteitä. Aragorn ja muut sormuksen ritarit johtavat ratkaisevaa taistelua puolustaen kuninkaiden kaupunkia Minas Tirithia.

Kuuntele ilmaiseksi Storytelissä

Hobitti

HobittiTaru sormusten herrasta ‑kirjasarjan edeltäjä Hobitti kertoo sormuksen historiasta ja miten sormus päätyi Bilbo Reppulin käsiin. On suositeltavaa lukea Hobitti ennen Taru sormusten herrasta ‑kirjoja, sillä Hobitti sisältää paljon taustatietoa Keskimaasta ja sen erilaisista olennoista, kuten haltijoista, kääpiöistä sekä Gandalf-velhosta.

Voit kuunnella myös Hobitin ilmaiseksi äänikirjana. Tämä onnistuu luomalla ilmainen käyttäjätili Storytelissä, minkä jälkeen voit kokeilla palvelua 14 päivää ilmaiseksi ilman sitoumuksia.

Kuuntele ilmaiseksi Storytelissä