Viaplay on Pohjoismaiden suosituin striimauspalvelu, koska se tarjoaa valtavan valikoiman elokuvia, sarjoja, TV-ohjelmia ja urheilua yhdessä paketissa. Valitettavasti Viaplay-katseluoikeutta ei kuitenkaan voi ottaa mukaan ulkomaille eli katsoja voi hyötyä Viaplayn upeasta tarjonnasta vain kotimaassaan.

Onneksi ongelmaan on ratkaisu, josta kerrotaan lisää tässä artikkelissa. Seuraavaksi kattava opas Viaplayn katsomiseen ulkomailla.

Mitä tarvitaan Viaplayn katseluun ulkomailla?

Jotta Viaplaytä voi katsella ulkomailla, tarvitaan vain nämä neljä asiaa:

  1. Internetyhteys – Sinulla pitää olla internetyhteys käytössäsi myös ollessasi ulkomailla. Useimmilla meistä matkapuhelinliittymään kuuluu mobiilinettiyhteys. ja muussa tapauksessa voit käyttää myös esimerkiksi kahvilan tai ravintolan ilmaista Wi-Fi-yhteyttä.
  2. Laite – Tarvitset laitteen, josta voit katsella Viaplaytä. Pakkaa mukaan matkalle tietokone, tabletti tai älypuhelin.
  3. Viaplay-sopimus – Myös Viaplay-sopimuksen tulee olla voimassa, jotta palvelun käyttö on ylipäätään mahdollista. Kannattaa muistaa, että Viaplaytä voi kokeilla ilmaiseksi 14 päivän ajan.
  4. Suomalainen IP-osoite – Lopuksi tarvitset vielä suomalaisen IP-osoitteen, joka useimmiten puuttuu. Tässä artikkelissa opastetaan, kuinka saat suomalaisen IP-osoitteen käyttöösi.

Kun olet huolehtinut listan kolmesta ensimmäisestä asiasta (tässä artikkelissa oletetaan, että osaat hankkia ne itse), voit siirtyä lukemaan seuraavaa osiota, jossa kerrotaan, kuinka saat käyttöösi suomalaisen IP-osoitteen ja voit katsella Viaplaytä myös ulkomailla.

Jos et ole varma, kuinka saat internetyhteyden käyttöön ulkomailla, mitä laitteita voit käyttää striimaukseen tai miten hankit Viaplay-sopimuksen, voit esittää kysymyksiä sivun alaosassa olevassa kommenttiosiossa.

Suomalainen IP-osoite ulkomailla ja VPN-palvelu HMA!

Kuinka siis saa käyttöön suomalaisen IP-osoitteen ulkomailla ollessa? Tämä onnistuu niin kutsutun VPN-palvelun avulla, joka mahdollistaa IP-osoitteen muuttamisen suomalaiseksi, vaikka olisitkin todellisuudessa ulkomailla. VPN on lyhenne termistä Virtual Private Network eli virtuaalinen yksityisverkko.

Tarjolla on suuri määrä hyviä VPN-palveluita. Tässä artikkelissa suositellaan kuitenkin käytettäväksi sivustoa Hidemyass.com, jonka useat sivustot ovat valinneet parhaaksi VPN-palveluksi maailmassa. Siitä syystä tässä artikkelissa keskitytään Hidemyass.com-sivuston tarjoamaan VPN:ään.

Ohje: Näin katsot Viaplaytä ulkomailla

Tässä ohjeessa kerrotaan vaihe vaiheelta, kuinka saat suomalaisen IP-osoitteen ja voit nauttia Viaplayn tarjonnasta ulkomailla. Ohje sisältää kolme helppoa vaihetta:

  1. Tee käyttäjätili sivustolle Hidemyass.com (tai muulle valitsemallesi VPN-sivustolle)
  2. Asenna HMA! (Hidemyass.com) laitteellesi
  3. Muuta laitteesi IP-osoite suomalaiseksi HMA!:n avulla

Huom.! Ohjeen sisältämät kuvat Hidemyass.com-palvelusta ja Viaplaystä sekä niiden hinnoista eivät välttämättä vastaa kyseisten palveluiden sivustoja.

Tee käyttäjätili sivustolle Hidemyass.com

Ensimmäiseksi sinun pitää tehdä käyttäjätili sivustolle Hidemyass.com.

Hidemyass

Näet HMA!:n kotisivulla painikkeen ”BUY NOW”. Klikkaa painiketta. Voit myös valita kohdan ”PRICE PLANS” valikosta, jolloin pääset samalle sivulle.

Valitse seuraavaksi sopiva tilausvaihtoehto:

Hidemyass-tilausvaihtoehto

Hidemyass tarjoaa kolme erilaista tilausvaihtoehtoa; mitä pidempi tilaus, sen edullisempi kokonaishinta. Jos aiot lyhyelle matkalle, valitse ”1 month plan”, jos taas aiot viipyä ulkomailla pidemmän aikaa esimerkiksi vaihto-opiskelijana, kannattaa valita ”6 month plan” tai ”12 month plan”.

Kun olet valinnut sinulle sopivimman tilausvaihtoehdon, klikkaa ”BUY NOW” ja pääset maksuvaiheeseen.

Hidemyass maksuvaiheeseen

Anna maksutiedot ja käytössäsi on VPN-palvelu Hidemyass.com.

Katso Viaplaytä ulkomailla HMA!:n avulla

Asenna Hidemyass.com laitteellesi

HMA!:n hankkiminen ei vielä aivan riitä, vaan ostoksen jälkeen sinun tulee ladata ohjelmisto laitteelle, jolla aiot katsoa Viaplayn tarjoamia elokuvia, sarjoja tai urheilua ulkomailla.

Kun olet maksanut ostoksesi, sinut uudelleenohjataan sivulle, jolta voit ladata ohjelmiston. Ostoksen vahvistus voi kestää 5-10 minuuttia, mutta odottaessasi voit jo ladata HMA!:n tietokoneellesi, tabletillesi tai älypuhelimellesi.

Asenna Hidemyass

Jos sinua ei uudelleenohjata kyseiselle sivulle ja haluat striimata ohjelmia tietokoneella, voit ladata ohjelmiston koneellesi täältä. Jos taas haluat striimata ohjelmia tabletilla tai älypuhelimella, lataa sovellus laitteeseesi App Storesta tai Google Play Kaupasta.

Kun olet ladannut Hidemyass-ohjelmiston, kirjaudu sisään tunnuksilla, jotka sait tehdessäsi tilauksen. Voit myös käyttää lisenssiavainta, joka löytyy yhteystietojesi yhteydestä Hidemyass-sivulta. On suositeltavaa käyttää sisäänkirjautumiseen kirjautumistunnuksia, sillä se on yksinkertaisempaa kuin lisenssiavaimen käyttö.

Muuta IP-osoitteesi

Seuraavaksi vuorossa on IP-osoitteen muuttaminen suomalaiseksi. Sitä ennen sinun pitää kirjautua sovellukseen tai ohjelmistoon, jonka latasit tietokoneellesi.

Vaihe 1: Valitse kirjautumistapa: joko käyttäjätunnus ja koodi tai lisenssiavain.

Vaihe 2: Lisää kirjautumistietosi sen mukaan, minkä kirjautumistavan valitsit.

Vaihe 3: Ensimmäisen sisäänkirjautumisen yhteydessä näytölle tulee ilmoitus, jossa pitää valita ”Ymmärrän”.

Vaihe 4: Valitse seuraavaksi kohta ”Sijainti” ja sen jälkeen ”Valitse sijainti”.

Vaihe 5: Näkymässä avautuu pitkä luettelo maista, joissa HMA!-sovelluksella on VPN. Valitse tässä Suomi, koska haluat katsella nimenomaan Suomen Viaplaytä ulkomailla.

Vaihe 6: Voit hakea tuloksista Suomea ja valita sen klikkaamalla.

Vaihe 7: Vahvista, että haluat muuttaa VPN:ksi Suomen valitsemalla ”Muodosta yhteys nyt”. Yhteyden muodostaminen kestää hetken.

Vaihe 8: Yhteys on muodostettu, kun näet Suomen kohdalla symbolin ”Yhdistetty”, ja voit taas katkaista yhteyden tai muuttaa maata yhdellä klikkauksella.

Kun yhteys on muodostettu, voit striimata kaikkea Viaplayn sisältöä normaalisti. Kirjaudu Viaplayn sivuille selaimessa tai Viaplayn sovelluksessa ja nauti elokuvista, sarjoista, urheilusta ja TV-ohjelmista.

Näin kirjaudut Viaplayhin ulkomailla

Kirjaudu sisään Viaplayhin samalla tavalla kuin Suomessa ollessasi. On tärkeää muistaa avata HMA! ennen sisäänkirjautumista, jotta Viaplaylle näkyy sijaintina ”Suomi”.

Jos kirjaudut Viaplayhin ulkomailla ilman että HMA!-yhteys on muodostettu, saat ilmoituksen teknisestä viasta jo sisäänkirjautumisvaiheessa.

Muutettuasi VPN:n suomalaiseksi HMA!:n avulla et saa kyseistä ilmoitusta, vaan Viaplay toimii aivan kuten Suomessa, ja voit striimata juuri niitä elokuvia, sarjoja, TV-ohjelmia ja urheilua kuin itse haluat.

Toivottavasti tästä ohjeesta oli hyötyä ja voit nyt katsella Viaplaytä kaikkialta maailmasta kuin olisit kotisohvallasi, olitpa sitten lyhyellä matkalla tai aikeissa viipyä ulkomailla pidempään.